Styled by... Me?

Då var man tillbaks i de gammla gängorna igen efter syndar-veckan i sjöabro.
Var ute och gick min runda igår på förmiddan och sen satte jag ihop en fin liten inspirations-bakgrund till min dator med meny för hela veckan och lite annat smått och gott. Bara så man inte glömmer bort sig när man sitter framför datorn ;)

Var nere i byn och köpte nya batterier till vågen här hemma också. Sprang på en kille som hette Dell... fast det stavades inte Dell tydligen, men hur det stavades fattade jag aldrig.
Det hela började med att han skulle fråga vilket datum det var och sen skulle vi gå åt samma håll så vi började prata.
Han och hans kompis hade tydligen flyttat hit till Älmhult för ca en månad sen så han undrade lite om vad jag tyckte om livet här etc. De höll på att läsa svenska så de kunde söka job ordentligt, så han undrade lite om jobb-möjligheter här i byn och omnejd.
Var ganska roligt att prata engelska lite, öva på uttal och så.
Han tyckte att jag verkade vara en väldigt trevlig och öppen person och han tackade mig för att jag stannat och pratat med honom. Alla andra var så rädda sa han och ville inte prata med honom bara för att han var en främling (och svart, men det tror jag han menade också fast han inte sa det).
Det gjorde mig glad att höra =) Det är alltid kul att få komplimanger.

Sen svängde jag inom Trend House och la undan två vinterjackor till Adam och sen när han slutade jobba så åkte vi dit och han köpte den ena av dom. Gjorde mig också glad. =)
Efter det for vi runt och småtittade lite på bilar. Vi funderar ju på att byta in TT'n och skaffa något med lite mer anpassat till två personer eftersom jag ska sälja min.
Vi spanade bland annat in en röd Honda Civic Type-R som var ganska snygg med aaaaaas-sköna säten!
Men som sagt vi bara småtittar lite än så länge, så vi kanske lyckas hitta något bättre sen.

Träffade Linda idag också. Hon kom förbi och fick sin födelsedagspresent (Guitar Hero - Warriors of Rock) och snackade lite.
V bestämde att vi skulle ha vår sushi-date på tisdag så nu har man nått att längta till hehe ;)
Mmm, sushi är gott. Blir riktigt sugen. Färsk sushi är ju himmelriket nära på hahaha.       
     
    


Måste passa på att lägga upp bilder på mina nya snygga läder-stövlar som jag köpte på Scorett i Kristianstad i lördes. 

                


                

Båda två är fodrade har räfflade gummisulor så de kommer bli jättebra att ha till vintern, varma och o-halkiga.


Nä, nu ska jag äta mitt kvälls-snacks och sen får vi se om jag går och lägger mig tidigt eller vad som händer. =)

Puss & Kram på er! <3

Oh tell me, have you seen the Marvelous Bread-Fish??

Har just återvänt ifrån en heldag i Växjö med min syster.
Lämnade in min mobil i tre-butiken, bytte soff-kuddarna på Indiskan eftersom de hade gått upp i sömmarna och sen gick vi på sko-jakt.
Nellie hittade ett par supersnygga svarta stövlar, och jag letade febrilt efter ett par bruna, höga stövlar med snörning och räfflad sula så man kan använda dom även om det är halt, men självklart fanns det inga sånna.
Antingen kunde jag inte dra upp dragkedjan över vaden, eller så var storlekarna slut eller så var de alldeles släta i sulan så man hade kunnat halka på en gummimatta.
Sen hjälpte det ju knappast att varenda skoaffär hade bestämt sig för att satsa på svart i år =(
Så mitt sista hopp står till skoaffärerna här i älmhult, så jag får väl gå en runda nu när lönen kommer och se vad jag hittar, annars får det bli Kristianstad.
Jag hittade iaf en snygg väska så nu har jag slängt ut fyra av mina gammla som jag ändå inte använder, plus att jag köpte ett g-klavs halsband inne på KJ-store också. Jag hoppas bara att själva berlocken inte är helt fejk och tappar silver-färgen efter typ en vecka, men isf får jag byta den när jag ska hämta min mobil igen.

Sen efter allt springande i affärer var det dags för lite mat.
Så det fick bli japanskt. ^^
Vi beställde in miso-soppa och sushi till förrätt (som var helt gudomligt gott!), och sen åt Nellie Tori (kyckling) no Teriyaki och jag åt Yakinuki (strimlad entrecote) och det var också jättegott. Båda två var så mätta att vi knappt orkade gå uppför trappan vid tågstationen efteråt, haha.

Men jag tänker iaf efterlysa en sushi-dejt med Linda Samuelsson på den där restaurangen inom den närmaste framtiden, den var verkligen super-god! ^^

Nu blir det slapp i TV-soffan och sen får vi se ifall Nellie gör chokladpudding eller ifall hon sparar det till nån annan gång. Man vet aldrig med min syster ;)

Puss & Kram på er! <3


Inneboende?

Nu har Älsk och jag klarat av första dygnet i Sjöabro som barnvakt.
Vi kom hit igårkväll och efter att ha kånkat in alla väskor etc bestämde vi oss för att sitta och päsa lite framför TV'n innan vi skulle börja göra tacos.
Så medan vi sitter där så kommer Ajax ner för trappan (vi hade lämnat honom där i fredes så vi skulle slippa bära på honom samtidigt som alla väskor) så vi ropar på honom att komma och kela lite med oss som han brukar.
Dock verkar han inte ett dugg intresserad utav det.
Istället börjar han krångla sig in bakom sofforna, hörnbordet, går och stryker runt TV-bänken och är och sniffar i stort sett vartenda hörn i hela gillestugan.
Sen stannar han äntligen till vid fotpallen som står mitt i rummet och börjar sniffa på den, sen går han runt till andra sidan och sniffar där, går runt, sniffar, går runt etc etc etc.
Och så håller det på ett tag och när vi kommenterar det så säger Nellie att hon tror att pappa har gömt kattgodis under fotpallen, följt utav en liten kommentar om att båda katterna hade farit fram och tillbaka som idioter i källaren hela morgonen.
Så när Ajax till slut börjar försöka åla omkull pallen så går jag fram och lyfter på den så att han kommer åt godiset.
Men där finns inget godis.
Det enda jag hittar är en liten, gulaktig sörja på golvet.
Lustigt, tänkte jag.
Så jag vänder på pallen och tittar på den underifrån, men jag ser inget, förutom lite utav samma sörja som har smetat av på benet.
Och då, som värsta experten, lutar jag mig ner och luktar i pallen.
"Men det luktar ju som kattgodis" säger jag och böjer mig ner för att lukta igen...
och möts utav två blanksvarta ögon och ett knippe morrhår som kikar tillbaks upp på mig!

         


         

Då är det alltså en liten skogsmus som på något vänster har kommit in i huset, förmodligen när mor och far bar ut sina resväskor när de åkte samma morgon.
Alltså, att katterna rusade runt hela morgonen berodde såklart på att de hade världens lajbans med att jaga den stackars musen som till slut hade lyckats fly in under och upp i fotpallen och sen suttit där i panik hela dan.
Så det var ju bara att bära ut fotpallen i trädgården och sen försöka skaka ut gnagaren eftersom den är alldeles för rädd för att krypa ut själv.
Jajemen, så där hade vi ett litet äventyr...

Idag har vi varit hos Adams morföräldrar och ätit middag för att fira hans mormors födelsedag.
Fyr-rätters middag blev vi bjudna på så nu orkar man ju knappt tänka på mat överhuvudtaget.
Trevligt trevligt.
Resten av kvällen lär spenderas här i soffan framför datorn samtidigt som valvalkan går på TV'n bredvid.
Vi hoppas väl att rätt parti vinner, vilket jag anser det är låter vi vara osagt här dock ;)

Puss & Kram på er! <3

"Hej! Du har fått ett sms!"

Blaaaaaaaaaaaah!!!!
Höll på att bli totalt galen fram till igårkväll.
Under hela veckan har vi fått telefonsamtal sena kvällar där nån inspelad stockholms-donna läser upp ett sms som vi fått skickade till vår hemtelefon.
Varenda gång har det bara varit en massa drabbel, typ folk som räknar ner från 20 till noll, nått som låter som en dator som skrattar etc.
Vi försökte spåra nummret som lästes upp i slutet av meddelandet, men det enda vi hittade på eniro var en sida där man annonserade ut olika telefonnummer att hyra tillfällgt.
Jaha, tänkte vi, nu är det ju kört, det här jävla företaget får vi aldrig tag på och så kommer det hålla på att ringa i all evighet.
Men sen igårkväll när det ringde för typ hundrade gången kändes det som, så lästes det upp vad som måste ha varit ett annat telefonnummer, så Adam tog saken i egna händer och ringde upp, redo att skälla ut vilken nu olycklig person som måhända råkade svara i andra änden.
"Ja hej, mitt namn är ----, vem är det jag talar med?"
sen var han tyst ett tag och lyssnade på vad personen på andra sidan svarade och sen kom det något förvirrade svaret:
"Vilken Johnny?"
Mer tystnad.
"Är det du som håller på att skicka en massa sms till vår telefon?!"
Då är det alltså Marias Johnny som är i andra änden på luren.
Dock kommer det strax fram att han bara har skickat 3 sms i början av veckan, inte de 100 000 vi har fått ta emot i tid och otid.
Sen visar det sig att de sms de hade skickat till en annan av deras kompisar, plus till sitt eget hus, inte HELLER har slutat ringa, trots att man lyssnar igenom dem varenda gång!

Så summan av kardemumman är alltså att det blivit nått fel i telefontjänsten från Tele2 som gör att smset inte registreras som läst/lyssnat, så när Maria ringde dem imorse så sa de att man skulle dra ut telefonjacket i 30 minuter och sen sätta tillbaka det för att bryta spänningen.
Får hoppas det hjälper för idag började det tydligen ringa vid nio, tio över nio, halv elva, tio i elva etc etc etc, med samma jävla meddelande varenda gång, nämligen ett vi redan hört.
Inte kul när man lägger sig klockan halv sju att bli väckt två timmar senare av en hurtig data-röst som bara svammlar om siffror, brumbrum och farbror frej.

Men, men vi får hoppas det löser sig, det var som sagt skönt att det inte var nått bluff-företag, för de hade man ju inte kunnat hitta om man så hade tillkallat polis.


Puss & Kram Johnny och Maria,
(vi förväntar oss en riktigt lyxig middagsbjudning efter det här, bara så ni vet) ;) <3

Blir så ARG!!!

Nu orkar jag inte mer!

I två veckor nu har min mobil cp:at sig som fan och typ raderat bilder och foton jag sparat på SD-kortet, men jag har inte fått några felmeddelanden om det.
Sen imorse när bilder jag hade tagit under natten försvann bara tre timmar senare så ringde jag Tre's kundtjänst för att höra vad dom visste något om det.
Självklart, google-nörd som jag är har jag ju suttit de närmaste veckorna och sett vad som hjälpt för andra (dvs inget än så länge) så lite humm hade man ju.
Stockholms-bruden i andra änden sa att jag skulle prova en systemåterställning, så okey, det gjorde jag ju, kan ju inte göra så mycket skada tänkte jag.
Men ojojoj, det kunde det visst...

Sparade all data som fanns på minneskortet på datorn (vilket inte var så mycket eftersom telefonen redan självmant  tagit på sig uppgiften att radera dom sedan tidigare), och sen gjorde jag systemåterställningen.
Resultatet fungerade hyfsat bra, telefonen startade som den skulle etc.
Gick in och laddade ner den "nya" programmuppdateringen, dvs 2.2, men när det hade laddat färdigt och installerats så hade jag FORTFARANDE bara 2.1, trots att telefonen gapat om att det var den andra uppdateringen den hade laddat ner. Helt sjukt.
Så jag försöker ladda ner och installera den manuellt genom att lägga den på SD-kortet och sen gå in i telefonens "DOS-läge" och välja installera.
Får felmeddelandet om att filen inte finns.
Går in i datorn och tittar.
Filen borta.
Försöker igen - lägger in filen på SD-kortet.
Startar om luren = filen borta.
Kommer så småningom fram till slutsatsen att oavsett VAD jag lägger in på SD-kortet, så försvinner det så fort jag startar om telefonen eller kopplar loss den från datorn!
Men allt jag la in på luren eller tog kort på under de första 2 dagarna jag använde den finns kvar, det är tydligen permanent nersparat.
Men inget annat.
Läget är alltså ÄNNU värre än innan för nu registrerar inte ens telefonen att det finns nått nytt på SD-kortet!
Upptäcker sedan dessutom att alla mina kontakter försvann när jag systemåterställde telefonen.
Var ju så naiv att tro att när man valde "Backup" på telefonen så skulle den ta backup på ALLT, inte bara bilder och musik.
Kontakter är tydligen inte längre prioriterat som nödvändigheter i dessa tider...

Som tur är kom jag på idén att sätta in mitt 3 simkort i den gamla Nokian, och HALLELUJA!!! Mina kontaker fanns kvar där för jag hade tydligen varit så smart och sparat dem BÅDE på det gammla simkortet och Nokia-luren!
Så nu har jag de flesta av mina nummer igen. Problemet är bara att en del har bytt men då får man väl luska fram dom på annat sätt.

Iaf, på onsdag bär det av till Växjö för att lämna in telefonen i 3-butiken, samt reklamera en av kuddarna vi köpte på Indiskan förra veckan.
Fatta, 200 spänn för en kudde och sen går sömmarna upp efter bara 5 dagar?!

Inget verkar funka just nu.
Tur man ska hem till mor och far ikväll så man slipper laga mat, för då kunde man väl gett sig fan på att man hade eldat upp hela lägenhetskomplexet här...
Ja, jag är på dåligt humör, so sue me...

Puss & Kram (det förtjänar du om du orkat läsa igenom det här drabblet) <3

Pannkakor? Ja tack ;)

Åååhhh, så mätt man kan va!
Har precis smällt i mig hela fem pannkakor så nu är man sådär lagom mör och god.
Helt sjukt att man kan äta pannkakor trots att man går på viktväktarna haha XD

Frida var här idag och fick lite massage av mig. Stackaren verkade helt slut, förkyld och dan =(
Får se om hon kände sig bättre efter idag eller ifall hon behöver bli knådad fler gågner.

Nä, nu ska det bli skrattfest med lite Idol i TV-soffan!
Puss & Kram <3

>Insert witty blogg-title here<

Sådär, då har man vilat några dagar då.
Fatta vad skönt det har varit att bara sitta hemma och inte göra nåååånting på tre dagar!
Var ute och gick i måndes och idag, men förutom det så har jag verkligen inte gjort ett jota, känner att min hjärna börjat mjukna lite, måste se till att fixa det.
Jag har till och med varit så borta att jag helt glömde bort att skriva om helgen och middan med Maria och Johnny.
Maten blev super-bra, jag blev överraskat glad över att jag lyckades så bra första försöket jag gjorde det på.
Honungsmarinerad fäskfile fylld med lök och äpplen, ris med kantarell-och örtsås, ungskanderade morötter och sallad.
Jisses, vad avancerat det lät när man skrev ner det =s
Iaf, det var jättetrevligt hela kvällen med gitarrspelande i vardagsrummet och allmänt skitsnack på balkongen.
Ser fram emot att göra om det nån gång =)


        
                        Gitarrexperterna rockar loss i vardagsummet ;)


Har också kommit på att Ajax faktiskt tycker om smaken av sin medicin så nu behöver jag inte hålla fast honom och spruta in den i munnen på honom längre. Bara att mäta upp och hälla på en tallrik så äter han upp alltihop själv. Smidigt som fan.

Har som sagt kommit igång med motionen igen. Ska ringa friskis ikväll och boka platser till passet nästa vecka.
Maten går också bra, äter mer regelbundet nu och dricker det vatten som jag ska. Känner mig riktigt positiv.

Nästa vecka ska jag och Adam bosätta oss i Sjöabro och vara "barn"-vakter åt Nellie medan Mor, Far, Gole och Eva-Lott åker till Kroatien och firar Mammas födelsedag.
Så då ska jag försöka gå en bra 40-50 minuters runda varje dag där också. Nellie har studiedag på onsdan så då kan jag ju se ifall hon har lust att haka på.


Men först ska vi dit på fredag och få förhållningsorder angående hur husållet ska skötas, etc etc, ni vet hur föräldrar kan va ;)
Nu ska jag gå och rota i frysen och se om jag kan hitta något gott & nyttigt att äta ikväll. 

Puss & Kram! <3

Sopa, Diska, Tvätta, Damma, lalalalaa...!

Äntligen KLAAAAAAAAAAR!!!!
Har dammat, damsugat, torkat golven, städat toaletten, dekorerat om vardagsrummet, tvättat sängkläder, tvättat vanliga kläder, planterat om blommor, sorterat upp skrivbordet, sorterat in tvätten, skakat mattorna, lagt köttet i marinad, dukat, städat rent allmänt... och  älsk har diskat. ;)
Så nu är allt klart för finbesöket ikväll.
Det blir nobel middag med Mr & Mrs Aagaard som förmodligen kommer innefatta en hel mängd alkohol, men det är väl smällar man får ta för att bjudningen ska bli helt lyckad hehe.

Får lov att säga att vardagsrummet blev riktigt bra, shoppingrundan i Växjö med Maria lönade sig minsan. Till och med gardinerna som jag var lite osäker på blev kanonfina när de väl kom upp.
Det enda vi inte hittade i Växjö var Sverigedemokraterna...
Vi träffade på Linda & Emmelie i Linnégallerian, och eftersom hela centrum var fullt av val-propagerande representanter ifrån varje parti så blev ju frågan självklart om vi hade varit och lyssnat på alla än?
Så vi kom fram till att vi skulle leta upp Naziste-... erhm, jag menar Sverigedemokraterna och väl där skulle Maria bara ta ett steg fram och säga;
"Du får 2 minuter - övertyga mig!"
Hahaha, hade varit så jävla gött att se deras reaktioner... men de måste ha stått på nån dunkel bakgata nånstans för vi såg inte röken av dom. =(
Liten besvikelse faktiskt, men det fick bli utan politik den dagen.

Nu ska jag minsan gå och välja kläder och sen ska jag väl ta en kort andningspaus innan röjjet drar igång här.
Ha de gött så länge!

Puss & Kram! <3


Ojojoj

Ojoj, mycket som har hänt sen sist.
Födelsedag hos Linda i lördes självklart. Åt jättegod mat och hade super-roligt med alla tjejerna. =)


                               

                               

                                         

                                 



Igår var vi på Mio och beställde vår soffa, så nu har vi inlett den 6-8 veckors långa väntan innan vi kan åka och hämta den.

Imorgon ska jag och Maria åka till Växjö en runda och chilla runt. Jag ska titta runt i lite heminredningsbutker så att jag kan förverkliga min vision av vårat vardagsrum.
Sen måste jag hitta nya gardiner och lite sånt tills på lördag för då blir det middag med Maria och Johnny här hemma. Trevligt trevligt, vuxenpoäng så det smäller om det.

Natten mellan fredag-lördag ska Malin åka med på tidningsrundan. Ska bli kul så man får lite sällskap, och snacka skit hela natten.

Något inte fullt så roligt som hände igår va att Ajax hade satt sig och kissat på sängöverkastet på golvet i sovrummet. Men eftersom han gått runt hela dagen och skrikit och velat gå ut så misstänker vi att han inte blivit av med sin urinvägsinfektion ännu.
Helt sjukt, han har som sagt gapat och vrålat hela jävla dan, så efter att ha ringt veterinären och pratat med dom så gav jag honom utav den antibiotikan jag hade kvar av hans gammla kur och efter det blev han knäpptyst, gick och la sig på mattan och somnade.
Precis som om att han visste att medicinen hjälper.
Menmen, veterinären skulle ringa tillbaka ikväll så får vi se ifall jag får åka in med honom en gång till eller ifall han bara skriver ut mer antibiotika via telefon.
Hoppas bara att det kommer hjälpa, börjar få slut på idéer...

Nu ska jag se om jag kan sova lite, har sån fruktansvärd huvudvärk, så ni anar inte...

Puss & Kram


Modern Living

Idag har jag och Älsk vart i Kristianstad och tittat på soffa.
Och hör och häpna, vi har bestämt oss för en också.
Mmmm, och fin är den ska ni veta.
Först hade vi funderat på att köpa en knallgrön soffa, för att liva upp vardagsrummet som är... ja, valnötsfärgat.
Men det fanns inte den gröna färgen vi ville ha, och de gröna som fanns gjorde soffan sviiiiindyr!
Så vi började titta runt lite till och efter assistans från personalen hittade vi en annan soffa som var uppbyggd på samma sätt fast lite djupare, betyyyydligt snyggare och dessutom.... otroligt mycket billigare!
Så nu blir det en svart/brun-melerad hörnsoffa med schäslong och istället satsar vi på knallgröna detaljer istället.


             


Så idag när vi kom hem så smet vi inom på IKEA och köpte en ny, gladare matta till vardagsrummet:

  
                                     Det är en sån vi har haft, fast grön.

Så när soffan väl är inhandlad så lär det bli lite fler inköp, bla ett nytt soffbord för det vi har kommer bli på tok för stort. Ett tidningställ att hänga på väggen, samt några DVD-hyllor att ha bakom TV'n.

                    

Så jepp, så kommer det bli. Längtar som fan, vill bara göra om allt på en gång, men men, man får väl ha lite tålamod antar jag ;)

Puss & Kram! <3


Bo-bo-bido ;)

Okey, så jag vaknade idag och slog på TV'n och började titta på Top Model 5.
Och idag skulle de tydligen ta pinup-inspirerade bilder på motorhuven av en Ford och de nämnde namnet "Vargas" som referens, så självklart var jag tvungen att googla det.
Och det kan jag ju bara säga att mer konstnärliga bilder är svår att hitta.
Jaaaaa, jag vet att en del av brudarna är näck och flashar boobsen, men hallååååååå va inte så pryda.
Men jag pratar om den stilfulla, icke-sliskiga pin-up-eran där det sexigaste som fanns var en smal midja, breda höfter och två långa ben att avsluta med.
Som nedanstående:
         



         

        



        


          



Jag tycker de här bilderna är jättevackra iaf.
När jag väl lyckas med min viktminskning så vill jag iaf likna någon av de här tjejerna i kroppsformen, om man bortser ifrån att det här var korsettens tidsålder och att samtliga brudar förmodligen har fått organen tilltryckta och ommöblerade sen de va 18 år gammla =s
Men, men man kan ju få drömma, inte sant?

Idag mår jag en aning bättre.
Jag orkar iaf sitta vid datorn och följa med i vad de säger på TV. Däremot snurrar det i hela kroppen när jag försöker diska eller värma mat i micron (???).
Ska ringa Camilla och sjukanmäla mig en dag till. Jag är ju ingen expert, men jag tror att om man snörvlar, hostar och har ont i halsen så är det inte så bra att dela ut veckoblad när man sitter i drag i över 3 timmar i sträck... Men det är ju bara som jag tror...

Puss & Kram! <3

RSS 2.0