Slödag

Har varit och handlat lite tyger till min cosplay. Imorgon ska jag börja med att rita ut mönstret till kimonon och lite sånt.
Annars har det varit en lugn dag.
Det blev spaghetti och köttfärsås till middag och nu lite slötittande på TV.
Kniven mot strupen börjar nu. Det ska tydligen vara skandal i Växjö ikväll så det får man ju inte missa menar jag.

Har inte så mycket att skriva faktiskt.
Tror jag håller på att bli dålig, har varit snuvig, hostig, illamående och haft ont i huvudet i två dagar nu... usch, jävla trist... =(
Aja, I guess that's it.
Puss & Kram <3

Cosplay, Uppdatering ;)

Nu har alltså då beslutsångesten sagt sitt, och jag har kommit fram till följande:
Jag vill verkligen, verkligen, VERKLIGEN gå på det här conventet som Temari ifrån Naruto Shippuuden, och jag VET om att om jag inte gör det nu så kommer jag ångra mig efteråt ifall det nu blir det första/sista conventet jag går på.
Temari och hennes vapen ser ut såhär:





Så nu är planen följande:

Sy kostymen till Temari själv, så mycket som det bara går utan att köpa "färdiga" grejer, på det viset kan jag även vara med i tävlingen som finns där också och kanske vinna något fint ^^
Jag ska göra hennes solfjäder också, vilken är en stor del av hennes image, så den MÅSTE vara med!
Fick en fråga av min kära kusin idag när vi fikade om hur en solfjäder kan fungera som ett vapen, så det kan ses i AMV-videon här nedan för dom som är intresserade ;)




I alla fall. Inköpslista skrevs idag, imorgon ska jag inventera här hemma och på måndag när lönen har kommit och alla räkningar är betalade så ska jag på shopping-runda tänkte jag så det blir påbörjat i tid.

Yay, känns bra. =)

Ikväll har jag och Älsk varit hos mor och far och ätit våfflor, vilket var gott som bara den, men innebar myyyyyycket socker. Inte bra när man undvikit kolhydrater i två veckor =S
Aja, det går väl över. Nu är man i alla fall motiverad att hålla sig nyttig i två veckor till, haha.


Nu är det dags för att sova. Heltäckning inatt, blä ;)
Puss & kram! <3

COSPLAY!!

Åh, fick reda på idag att det ska vara ett cosplay-konvent i växjö den 7-8 maj.
VILL GÅÅÅÅ!!!
Om det blir av så har jag redan bestämt att jag ska vara Misa Misa från Death Note.
Måste bara hitta en outfit som passar också, resten blir rätt lätt tror jag.
Hoppas hoppas hoppas bara att det finns någon som vill gå med. Mikaela är väl typ givet, och har jag tur så kan kanske Malin slita sig loss för en helg också, det hade varit så jävla kul! ^^
Så nu sitter jag här, klockan halv tolv på natten och kan inte sova för att det rör sig så mycket i mitt huvud.
Imorgon blir det promenad och pilates iaf, nu måste jag ju börja jobba ordentligt om det ska gå att cosplaya utan att se ut som en fet klump i goth-kläder, usch hemska tanke, det påminner alldeles för mycket om en annan person vi alla känner till =S
Aja, vad jag kommer behöva är alltså följande:

Gå ner i vikt - gör det lättare att hitta kläder som passar.
Hitta en korsett, alternativt ett linne som ser ut som en korsett.
En kjol om de jag har inte funkar, eller om jag bestämmer mig för att inte ha byxor.
Handskar och Strumpbyxor.
Handväska (kanske!)
En Death Note - note (oj, hur lät inte det nu då....)
diverse smycken och accesoarer i sann Misa-misa anda ;)

För er som inte fattar ett skit om vad jag snackar om så ser alltså Misa Misa ut såhär:










Hon är otroligt cool i stilen, men guuuuuuud, va korkad hon är.
Personligheten borde passa mig perfekt haha ^_~

Aja, nu ska jag se om det finns nått bra på TV.
Sov Gott på er! <3

Here I go Again ;9



Var ute och promenerade med Julia idag. Guuuud vad skönt det var. Sen blev det ett pass pilates när jag kom hem.
Vi ska ut imorgon igen är det tänkt och tillsammans med min mat-plan jag lagt upp för resten av veckan så känns det verkligen som om att man är på gång. =)
Idag blev det kycklingwraps med hemmagjord curry-dressing. Det var gott,  även om receptet jag hittade var väldigt udda =S ska defenitivt ha i lite creme fraiche nästa gång så det blir lite krämigare.

Tänkte vi skulle ge nya säsongen av Kniven mot Strupen en chans också, men om han är lika gapig och flottig som i första säsongen så stänger vi nog av.

Annars har jag spenderat lite av kvällen med att leta referens-bilder av Milla Jovovich.
Har beslutat mig för att använda henne som förebild under min viktminskning.
För er som inte vet vem hon är så spelar hon bland annat Jeanne d´Arc i filmen med samma namn, LeeLoo i Femte Elementet, och Alice i alla Resident Evil-filmerna.
Hittade iaf två bilder som jag verkligen var tvungen att lägga ihop. INGEN photoshoppning har gjorts på någon av bilderna, förutom att fotot på mig har ljusats upp lite.
Tycker själv att resultatet blev ganska bra =)


 

 

Nu ska jag nog gå och göra en kopp te. Håller på att skola in Adam på det området också, trots lite knotande och gnäll från hans sida ;)
Ha det bra så länge! <3

Paranormal Activity


På senare tid har jag haft en del... ovanliga upplevelser runt omkring mig.
Utan att gå in på några detaljer så har det varit en fruktansvärt övertygande känsla av att någon/något försökt få min uppmärksamhet.
Detta ledde till att  jag igårkväll var på en så kallad "Änglakväll" hos en av mina jobbarkompisar på en sk mini-seans med ett medium.
Vi var sju stycken totalt, och några av oss hade så många på andra sidan som ville prata med oss att mediumet i fråga hade svårt att hålla isär dom.

Personligen så är jag ju totalt övertygad om att andar finns, liksom att det finns mediala människor som kan se/komma kontakt med dessa andar.
En sak att notera är ju också att ingen av dom som var med igår kände någon annan sen innan, alla träffade alla för första gången (undantaget för min jobbarkompis som hade bjudit in oss förstås) och mediumet hade aldrig träffat någon av oss alls och det säger jag bara att det finns inte en chans att den här kvinnan kunde veta eller ens ta reda på de sakerna hon pratade om med oss.
Hur skulle hon till exempel veta namnet på en som Marika hade haft sina hästar hos för 20 år sen, att en av de som var med hade en son som tagit livet av sig när han var 19 eller att någon annans döda ex-man's favoritmat var rotmos och sidfläsk????

I alla fall, gällande mig, så hade jag två äldre damer som försökte göra sina röster hörda så att säga.
Problemet var bara att de båda "pratade i mun" på varandra, vilket resulterade i att mediumet "såg" en, "hörde" en annan och fick fysiska känslor av båda två.
Mycket förvirrande alltså.

Den ena av dom visade sig som en smal, gråhårig dam i klänning och förkläde som älskade kaffe.
Hon visade upp vitt porslin med blått mönster på, men mediumet kunde inte säga ifall det var för att hon hade ägt en sån servis eller ifall det bara representerade kaffe-drickandet.
Hon hade varit väldigt förtjust i mig när jag var liten och brukade spela spel och lägga puzzel och sånt med mig. Den här kvinnan gav mig också namnet Annika, som jag tyvärr inte hade en blekaste aning vad betydde.
Mediumet fick också känslan av att den här kvinnans sista tid hade varat länge men att det bara tog någon vecka mot slutet innan hon dog. Hon fick också en brännande känsla i lungorna och skulderbladen som mycket kraftig hosta, men hon kunde inte säga vilken av de två kvinnorna det hörde till.

Den andra kvinnan var som mediet sa, raka motsatsen till den första.
Hon var bastant och storbystad med brunt, volymiöst eller alternativt lockigt hår. Det här skulle också varit en anhörig till mig på något sätt, enligt vad mediumet kunde känna av de känslor hon hyste för mig. Hon bekrevs som en kvinna med fart och fläkt och gnista, mot slutet hade hon tydligen haft svårt att tänka klart och hålla sig närvarande, även om hon inte var dement i ordets bemärkelse.

Tyvärr var det all information vi fick fram angående den andra kvinnan så tyvärr jag vet fortfarande inte vem hon är, men efter lite forskande med mor och far tror jag att vi i alla fall har lyckats identifiera den första damen.

Farmors syster, Viola, bodde grannar med farmor och farfar i Delaryd och jag var ofta där och hälsade på när jag var liten och då var det fia med knuff, yatzy, kortspel, puzzel och mycket annat som stod på dagordningen.
Det kvittade vilken dag på året det än var, Viola hade alltid förkläde på sig, sommar som vinter.
Hon älskade också att dricka kaffe, kaffe var hennes liv och sen hon dog har Farmor har ofta vaknat på nätterna av att det luktar nybryggt kaffe och cigarett-rök i sovrummet...
Hon och Alf, hennes man, hade också ett så kallat "sommarbarn" som bodde hos dom under sommarloven, och hon hette Annika, vilket förklarar varför jag inte kände igen namnet alls eftersom hon faktiskt inte är släkt med oss.


Jag vet ju inte vad ni tycker, men det känns som om att det är lite för många saker som passar in för att det bara skulle vara en slump.
Det förklarar också varför jag alltid tänkt på farmor när jag har kännt den där parfym-doften som har förföljt mig nu i ca 3 år.
För er som inte vet så har jag alltså upprepande gånger sen jag flyttade hemmifrån kännt doften av en väldigt blommig kvinnoparfym precis i dörröppningen till köket. Det har varit så i alla tre lägenheterna jag har bott i, och jag känner den bara när jag går in i köket, aldrig när jag går ut.
Jag har också känt den i postbilen på min tidningsrunda, typ strax innan jag rundar ett hörn och upptäcker att det står ett stort vildsvin mitt på vägen som jag med största sannolikhet hade kört på om inte doften fått mig att sakta ner (vilket jag pga tidigare erfarenheter har tagit för vana att göra så fort den doften dyker upp.)


Aja, jag begär inte att ni ska tro på det här lika mycket som jag gör, eller överhuvudtaget för den delen.
Men om någon av er har något förslag på vem den andra kvinnan med det bruna håret skulle kunna vara, så är jag väldigt tacksam för alla tips jag kan få.
Det behöver ju inte vara en släkting, det kan ju lika gärna vara en gammal dagisfröken menar jag...

I alla fall, jag tänkte att jag skulle dela med mig av min upplevelse i alla fall.

Nu ska jag och Adam åka och handla, sen blir det nog att slöa lite innan det är dags för det sista fredags-myset på ett bra tag ;)

Puss puss på er! <3

Vår tur \(^0^)/

Jepp, ikväll är det vi som har melodifestivals-bjudning.
Tyvärr kan ju inte Tommy vara med eftersom han har brutit benet, men vi sänder honom en tanke och röstar åt honom istället. =)
Linda kommer också vilket kommer bli väldigt trevligt tycker jag. Synd bara att man skulle få såna skuldkänslor av att man inte tänkte på att bjuda henne innan hon han fråga själv. Usch, känner mig helt taktlös =S
Men, men det lär säkert bli en lyckad kväll.
Mor ska lära mig göra taco-paj och sen blir det glass med cocktailfrukter och chokladsås till efterätt. =9 mmmmums!

Hoppas ni får en bra kväll också, melodfestival eller inte =)
Puss & Kram <3

Hemmabio

Usch, måste skärpa mig när det gäller bloggandet igen, börjar halka efter.
Igår var mor och far här och hjälpte oss sätta upp hemmbiosystemet. Blev skeeeetabra tycker jag faktiskt. Adam avslutade jobbet med att sätta upp de bakre högtalarna nu för bara en stund sen, så nu har vi surround-ljud så det smäller om det.
Adam stackaren har varit hemma från jobbet idag. När han skulle sätta sig upp och stänga av sin väckarklocka så sträckte han sig i ryggen så jag var tvungen att hjälpa honom ta sig upp ur sängen och till och med klä på honom. Tokfan tyckte ändå att han kunde gå till jobbet om han bara tog det lugnt, men som tur va ångrade han sig. Jag masserade honom säkert i en halvtimme innan han kunde gå typ =s innan läggdags idag ska han ligga på spikmattan en stund och sen ska han få en omgång med massage till.

Idag har jag i stort sett spenderat all min tid framför tv'n och spelat Zelda p Wii'et. Roooooligt som faen va det, med riktigt ljud och bra bild. Hade ju inte spelat på den nya tv'n nån gång innan så det var jättekul =)

Ikväll blir det film; Ondskan står på menyn. Adam fick välja eftersom han är skadad. Vi tittade ju på Trassel igår så det va ju en Carolina-film ^^

Aja, det var väl allt för idag.
Puss & Kram <3

RSS 2.0