MEN HÅLL KÄFTEN DÅ FÖR HELVETE!!!

ÅÅÅÅHHH, blir så förbannad på vår granne som håller på och spelar sina jävla tv-spel/filmer/musik hela jävla tiden!
Ska man inte kunna ha det lite lugnt och tyst nån enda dag kanske?!
Han överröstar TV'n, jag hör honom när jag spelar spel på datorn MED hörlurar på, och dessutom lägger han ju inte av förrän EFTER jag gått till jobbet mitt i natten!!

Är det konstigt att man blir sur och gnällig och allmänt deprimerad när det enda man hör om kvällarna är "BOOOOM!!! BOMBOMBOMTRUMPEEEEEEETTTBOOOOOM!!!!!!"
Han får väl titta på hur mycke film han vill, men VI vill inte höra vilken film han tittar på!

Problemet är ju bara att man är så jävla svensk att man inte vågar gå ner och ringa på dörren för att be honom tona ner det, inte förran man har pratat med värden och fått veta vilka regler som gäller.
Men en sak är ju säker, innan han flyttade hit så var det alltid plats i soprummet, efter klockan tio på vardagar var det tyst, på helgerna va det största oväsendet när grannen gick ut på balkongen och rökte, men nu kan man tro att det har öppnat ett diskotek på nedervåningen som är öppet 24-7 med fyllon och hockey-körer som dräller ut och in varenda kväll!
Just nu skulle jag till exempel gissa på att de är i alla fall två killar och en tjej som tittar på nån krigsfilm därnere, för helikoptern och bomberna hörs tydliget, samt det dramatiska soundtracket som endast kan komma från någonting som förmodligen blev nominerat till en Oscar under mitten av 1990-talet.

Vet inte hur mycket mer jag pallar av det här. Enda gången det är tyst och lugnt här är när jag sover, för då är han på jobbet, men det hjälper ju inte kvälls-ron nått särskillt...
Ska be Adam gå ner och säga till dom när han kommer hem, men förmodligen kommer väl inte han heller vilja just pga vi båda två är sånna jävla svenssons som inte vill ställa till besvär...

...
Tror bestämt det är någon form av dinosaurie med i den där filmen också... Godzilla kanske?
Det hela hade inte varit hälften så irriterande om det inte hade låtit som om att de tittade på tio minuter av filmen, stängde av den i trettio sekunder, sen startade om filmen igen, glor tio minuter, stänger av, startar om osv osv osv.
har hört det där jävla introt typ 20 ggr nu tror jag!

Jag blir så trött, vill bara lägga mig ner och glömma att världen finns...


------------------

Okey, nu blir det ett brev till hyresvärden, för nu jävlar räcker det!
Adam gick ner och skulle be honom dämpa sig, eller i alla fall skruva ner basen. Jag satt kvar i soffan här uppe och hade det knäpp tyst, inte ens datorn var igång för att kunna höra vad som hände.
Jag hör hur filmen stoppas, steg som går genom lägenheten under oss och hur en dörr öppnas.
Dett följs utav ca 1 minuts tystnad, sedan stängs dörren och steg hörs gå tillbaka in mot lägenheten igen.
fem sekunder senare kommer Adam upp och ger följande besked, att nä, de trodde att det va VI som spelade och de hade hört oljudet också och störde sig på det och nääää, de va ju inte dom bla bla bla bla BULLSHIT!!
Nu sitter vi här med samma oväsen igen! Våra fönster SKALLRAR! Basen vibbrerar upp i tv-möblerna och prydnas-sakerna i fönstret klirrar konstant!
Hur jävla arrogant får man bli?!
Om en granne kommer och ber en snällt att sänka basen så kan man väl för fan bara säga okey, förlåt det va inte meningen att störa, inte blåneka och sen fortsätta som om att ingeting hade hänt!?
Blir så arg så jag skulle kunna börja lipa! Hur fan ska jag kunna sova innan jobbet när han håller på så här?!
Vi ska lägga oss om ca 20 minuter, vad är oddsen för att de INTE kommer skruva ner ljudet när klockan blivit efter tio när de aldrig brytt sig annars????
Hatar sånna här jävla människor! Bara för att han äntligen masat sig upp ur sina föräldrars källare och skaffat egen lägenhet betyder inte att han kan bete sig hur han vill!

Är så less på skiten, orkar inte ens skriva om eländet mer, nu ska jag leta upp mina öronproppar och hoppas på att kunna somna...

Tightare än ett par läderbyxor! =S

Ja, så skulle man kunna beskriva min ekonomi just nu.
Maj månad  har slagit hårt mot mina konton vad gäller stora engångskostnader och dessa sprider sig tyvärr in på månadens lönebesked också.

Jag har spenderat och kommer till exempel spendera (för mig) stora summor på följande;

Ichicon - Har absolut ingen aning om hur mycket jag spenderade där, men det känns som minst 1000 kr på plats och sen kanske 2000 innan på själva dräkten, sammanlagt ca 3000 kr.

Ny (mycket vacker) Symaskin - 3000 kr

IPSC Skyttekurs i Växjö - 1600 kr

Ammo till kommande år (tretusen skott) - sammanlagt 3000 kr = 1kr/patron vilket är BILLIGT!!!

Sammanlagd budget till NärCon i August inkl. kostym - 2500 kr


Dessa utgifter ger alltså en sammanlagd inkomst på shockerande 13 500 kr!!!!!

Fast nu är ju som tur är en del av detta redan betalt, tex symaskinen och Ichicon är ju redan avklarat så då återstår bara skyttekursen, ammon och NärCon, vilket blir 7 100 kr istället.

Lite mer lätthanterligt.....

I alla fall, så måste jag hålla hårt i mina slantar och verkligen tänka efter vad jag ska köpa nu fram till augusti för att min budget ska gå + överhuvudtaget.
Men jag hoppas det ska gå bra, jag har gjort en preliminär budget baserad bara på de pengarna jag får in imorgon och då hade jag slantar över när jag var klar, så det känns bättre nu när man vet det.

I alla fall - ni som berörs känner ju till att jag fyller år i Juli, närmare bestämt den 6'e. Till er som då planerat att köpa in någon form av fysisk present - skit i det.
Lägg inte ner tid på att leta häcken av er för att hitta en bra pryl som ni tror jag kommer gilla men sen ändå har ångest för ända tills jag öppnat paketet. Jag önskar mig PENGAR!
Med tanke på min nyfunna hobby som dynamisk skytt så kommer ni ändå inte kunna köpa de sakerna jag verkligen verkligen behöver men knappt har råd med, så snälla, snälla, snälla, ge mig pengar istället så blir jag innerligt tacksam! <3

Sådär, med det ur vägen tänkte jag skriva en kort rad om hur IPSC kursen gick som jag var på i helgen.
Det var fruktansvärt roligt ska jag säga. Jag var ensam tjej, men det hade man ju nästan räknat med. Testosteron-halten var hög på banan, men alla var snälla och kom överrens med varandra så den grabbiga stilen var mer smittande än något annat. ;)
Fick springa några banor också för första gången, det var roligt och faktiskt mycket mycket roligare än vad jag hade trott.
Enda saken som var lite jobbig/tråkig var ju att alla andra hade hållit på med skytte på ett eller annat sätt innan de gick den här kursen, så de hade ju lite koll på sin avfyrnings-teknik, medan jag då som fortfarande är ovan "rycker" av skotten genom att trycka in avtryckaren för fort och då tappar jag siktet. Lägg till en antal förflyttningar på det så förstår ni att jag inte sköt alla skotten mitt i prick precis.
Aja, jag träffade tavlan i alla fall, och på torsdag ska jag till skjutbanan igen och träna stenhårt på att använda special-trycket på glocken rätt. (Självklart har jag ju valt att skjuta med den enda pistolen som inte har ett "normalt" tryck utan ett mellanting utav två olika så det blir ju lite knepigt...)

I alla fall - skjuta va kul, roligare och lättare än vad jag trodde, och det kommer jag med största sannolikhet att forsätta med.

Nu ska jag inte tråka ut er mer med snack om min ekonomi eller mitt skytte, för nu ska jag äta och sen blir det en runda till byn. =)
Puss & kram på er! <3

Plugg Plugg

Oj, det var länge sen man skrev dom orden haha.
Håller för tillfället på att plugga till mitt skytteprov som jag ska ha nu i helgen.
Då blir det 2-dagars kurs i Dynamiskt skytte i Växjö.
Just nu känns det som om att jag har paragrafer och regler och undantag snurrande i hela huvudet, men det ska nog gå bra. Jag har ju den bästa privatläraren i världen hihi ;)

Nu har det gått ganska exakt en vecka sen man kom hem ifrån Ichicon och det är väl först nu som man har börjat fungera normalt igen. (Säger jag samtidigt som jag justerar katt-öronen jag har på huvudet...)

Men nu har ju jag och min kära syster pratat och kommit fram till att den 29.de maj ska vi hålla en Cosplay-träff i Bökhult tillsammans med de andra glada människorna som var på Ichicon.
Eller ja, vi har skickat ut inbjudningar på FB så får vi se hur många som kommer. Men det kan säkert bli roligt =)

Mitt schema är typ stressigt som fan nu de närmaste veckorna annars.
Den här helgen är det skytte-kurs med teoretiskt och praktiskt prov.
Nästa helg fyller Far år så då blir det firande i Sjöabro hela lördagen.
På söndagen är det (förhoppningsvis) Cosplay-träff i Bökhult.
Och helgen efter det är det bokat lördag & söndag för att filma till kusinens bröllop.

Tre helger fullsmackade med grejer att göra.
Sen på vardagarna kommer det bli följande;
Träning för att se awsome ut i sommar ;)
Cosplay-skapande för augusti.
Och självklart skytte-träning så jag kan ta licens senare ^^

Nästa vecka ska jag se ifall jag hinner göra min neko-cosplay till cosplay-träffen i bökhult, men vi får se hur det går.

Bilder från Ichicon SKA läggas upp här, men jag har typ över 500 bilder som jag måste gå igenom och spara ner först så det tar lite tid eftersom jag måste plugga också...

Aja, nu ska jag diska och sen ska jag plugga lite till. =)

Puss & Kram! <3

Slut-spurt!

Okey, ansökan till cosplaytävlingen ska in senast imorgon. Målet är att skicka in det ikväll efter att jag varit hos mor och far och fixat lite till med solfjädern.
Det börjar verkligen dra ihop sig, jag har fortfarande inte gjort hållaren till ryggen eller pannbandet.
Visserligen har jag ett köpe-pannband soom jag fått låna av nellie och i värsta fall kan jag knyta solfjädern på ryggen med snöre, men det hade varit kul att hinna få allt gjort.
Kommer förmodligen inte hinna fodra yukatan med det vita tyget heller, men det är också sekundärt.
Tror solfjädern kommer plocka många poäng ändå hehe ;)
Ska sy det sista på själva tyget till den nu idag och förhoppningsvis kunna måla den med, för isf är det bara att åka hem till mor och far sen och montera ihop den.
Jag ska lägga upp bilder till er sen när tävligen är över, men vill inte riskera att bli diskad för att jag har "snott" bilderna från internet typ... =S

Ska fråga pappa om han kan hjälpa mig konvertera lite filmer från skoltiden också till en jobbansökan också. Jag hittade inga bra (gratis) program som kunde göra det.

Sedan har jag anmält mig till IPSC grundkursen i Växjö den 21-22 maj. Ska bli skoj.
Kursmaterialet borde komma nu i veckan så då blir det plugga som gäller, samt öva drag och magasinsbyte. Ujuj, mycket mycket.

Malin kommer på fredag. Får se om vi klarar av att sova nått innan vi ska åka iväg på lördagen.
Mikaela & Co skulle vara i Växjö på camppus under helgen med så då blir det återigen nya bekantskaper på alla möjliga håll. Ska bli skoj =)

Aja, nu ska jag sätta mig och sy, sen blir det till att stryka vlieseline =D

Puss & kram!

RSS 2.0